Urennorm zzp?ers: alle uren optellen -- Banksparen fors toegenomen

Het gesprek met minister Jan Kees de Jager van FNV Zelfstandigen Bouw en FNV Zelfstandigen in diensten, groen, handel, ICT, industrie, vervoer en zorg heeft vanwege de huidige wetgeving niet meer opgeleverd.
?
Beide FNV verenigingen vinden dat de overheid niet alleen banken en bedrijven met personeel door de crisis moet loodsen. De minister van zijn kant vindt dat zelfstandigen niet kunnen verlangen dat hij de wet opzij zet.
Over de brug komen

Charles Verhoef, voorzitter van FNV Zelfstandigen Bouw: ?De minister blijft erbij dat hij de wettelijke norm van 1225 uur niet kan loslaten. En hij vindt het al heel wat dat hij nu officieel heeft vastgelegd dat ?lle indirecte uren meetellen voor die norm.?

Ook Linde Gonggrijp van FNV Zelfstandigen in Diensten had graag meer bereikt voor de duizenden zzp?ers die het op dit moment moeilijk hebben: ?Zeker een kabinet dat steeds vol lof was over het nut van zzp?ers voor de economie en de samenleving, moet over de brug komen.?
Raad

Zelfstandigen krijgen de raad nu eerst voor zichzelf zo goed mogelijk op te schrijven hoeveel uur ze aan het zoeken naar werk, het benaderen van klanten, het bijwerken van administratie en computerwerk hebben besteed.
?
Verhoef: ?Onderschat dat niet! Voor de urennorm telt ook de tijd mee die gemoeid is met nadenken en praten over manieren om deze moeilijke tijd door te komen.?
Bewaar aantekeningen

Gonggrijp: ?Leg vervolgens alle gesprekken met de Belastingdienst vast. Vraag altijd naar de naam van de betrokken ambtenaar en bewaar de aantekeningen bij je belastingpapieren. We moeten niet hebben dat over vijf jaar een overijverige belastingambtenaar alsnog minder soepel optreedt.?
[ Bron: FNV Zelfstandigen ]