Orden de bestanden en mappen op je harde schijf

Effici?nter zoeken
Met Windows 7 of Vista kan je via de Start-knop zowel bestandsnamen als bestandsinhoud doorzoeken. Via de Verkenner kan je dit beperken tot een bepaalde map. Gebruikers van Windows XP kunnen Windows Search 4.0 (https://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/desktopsearch/getitnow.mspx) installeren voor vergelijkbare mogelijkheden. In Vista en Windows 7 kan je zoekopdrachten bewaren. In de Verkenner selecteer jedan  Zoekactie opslaan nadat je een zoekopdracht uitgevoerd heeft.

Labels toevoegen
Aan elk bestand kan je labels (tags) toevoegen. Zie het als als onderwerpen of trefwoorden voor een bepaald bestand, bv. accountant, bank, klant, website. Geef een bestand labels (gebruik een puntkomma om ze te scheiden) via de Verkenner: selecteer een bestand en voer onderaan de labels (of tags) in. Ook in bepaalde programma?s, zoals Office, zijn labels toevoegbaar. In het zoekvak van Windows kan je een labelnaam ingeven om vlug de bijbehorende bestanden te vinden.

Sorteren en kolommen toevoegen
Voeg in de Verkenner zelf kolommen toe door de kolomhoofding te selecteren met de rechtermuisknop. Nuttig zijn bijvoorbeeld Gecre?erd op, Titels, Auteurs, etc. Het daadwerkelijk selecteren van kolomhoofding, ordent bestanden op dat criterium (bijv. A-Z). Een tweede klik keert het om (bijv. Z-A).