Onthulling Verkorte Winstaangifte vindt bijval

PERSBERICHT

Maastricht, 30 oktober 2009

Onthulling Verkorte Winstaangifte vindt bijval


Op 28 oktober jl., vond in Ede de jaarlijkse Twinfield klantendag plaats. Circa 200 accountants en administrateurs, waren getuige van de onthulling van een nieuwe dienst die de taken en lasten van de accountant in de toekomst aanzienlijk zal verlichten: De Verkorte Winstaangifte (vWIA) voor vennootschapsbelasting (Vpb) direct vanuit Twinfield.

Online Accountants en CreAim  zijn een samenwerkingsverband aangegaan met Twinfield voor de ontwikkeling van een nieuw werkprogramma, waarmee gebruikers van Twinfield vanuit de kolommenbalans met gebruikmaking van het werkprogramma vWIA, - de noviteit - , direct de aangifte Vpb kunnen versturen.

De verzending verloopt in XBRL (eXtensible Business Reporting Language), maar dat bemerkt de gebruiker niet. Gebruikmaking van dit product levert voor de accountant aanzienlijke takenverlichting op; de rapportagesoftware en fiscale software zijn immers overbodig en worden overgeslagen in het werkproces.
Vanuit hetzelfde bestand kan meteen het deponeren van de stukken bij de Kamer van Koophandel en aansluitend de rapportage plaatsvinden.
Bewaking van de verkorte winstaangifte valt onder een speciaal convenant met de Belastingdienst, het zogenaamd Horizontaal Toezicht. Om aan dat convenant te voldoen bieden Online Accountants en CreAim, advies en begeleiding  aan accountants die de verkorte winstaangifte toepassen.

Pascale Petiet van Online Accountants benadrukte de noodzaak voor kleine kantoren om samen te werken in de ontwikkelingen op het gebied van XBRL, verkorte winstaangifte en Horizontaal Toezicht.
Een verkorte winstaangifte doen is nu al mogelijk, mits gekozen wordt voor begeleiding van Online Accountants en CreAim.

Twinfield (marktleider in online administraties), Online Accountants (online accountantskantoor met focus op innovatie) en CreAim (Standard Business Reporting specialist), verenigen hun krachten op dit gebied

Gezamenlijk realiseerden de organisaties de ontwikkeling en lancering van het product SOB! (Slim Online Boekhouden*)
* Aangifte,  Deponeren en Rapportage vanuit Twinfield

Voor meer informatie:
www.twinfield.nl
www.onlineaccountants.nl
www.creaim.nl

Download de folder (PDF)
Download de presentatie (PDF)

 tags: vwia, twinfield, verkorte, winstaangifte