Het nieuwe werken: dit komt er bij kijken

Wat is het nieuwe werken?
Overal te allen tijde toegang hebben tot alle informatie op de zaak. Flexibeler zijn met uw dagindeling, zodat u niet meer gebonden bent aan standaard kantoortijden en gedoemd bent tot filerijden. Puur afgerekend worden op uw prestaties en niet op uw aanwezigheid. Samenwerken in een vertrouwde omgeving waar u eenvoudig, veilig en persoonlijk kunt communiceren met collega’s en relaties.

In het Nieuwe Werken komen mens, werkplek en technologie eindelijk samen op een manier, die zo min mogelijk investering vergt. 
Zijn uw computers en netwerk-apparatuur van recente datum, dan hoeft u eigenlijk geen hardware aan te schaffen om 'het nieuwe werken' mogelijk te maken. De VPN-verbinding, die nodig was om op afstand contact te maken tussen bedrijf en werknemer, behoort tot het verleden.

Welke voordelen biedt het u?

  • toenemende winstgevendheid - hoe sneller en beter u bereikbaar bent, hoe meer zaken u kunt afhandelen; 20% hogere productiviteit behoort tot de mogelijkheden.
  • verbeterde klantenservice – door een verbeterde bereikbaarheid voor uw klanten vergroot u ook uw service.
  • kostenverlaging – méér dan 30% van de huisvestingskosten verminderen, lagere telefoonkosten door het gebruik van VoIP.
  • toenemende werknemerstevredenheid - meer dan de helft van de werkende Nederlanders zegt door ontspanning op het werk productiever (55%) te zijn en meer plezier in het werk te hebben (54%). Thuiswerkers zijn naast tevreden, ook trouwer en trotser op hun bedrijf dan kantoormedewerkers.  

Wat heeft u er voor nodig? 
Met het voorgaande in uw achterhoofd, zijn de volgende hoofdvragen belangrijk als u wilt gaan werken conform het gedachtegoed van het nieuwe werken.  

VisieWat gaat het nieuwe werken voor u in de komende vijf jaar betekenen? Past dit binnen uw ambities? Hoe sluiten deze aan bij uw bedrijfsdoelen?

PersoneelAnalyseer uw  personeelsbestand, wat is hun kennis, hun mogelijkheden en ambities? De y-generatie zal zich gemakkelijker kunnen aanpassen in een werksituatie met meer vrijheid dan werknemers die opgegroeid zijn in een traditionelere werkomgeving.

Lees verder op dezaak.nl