Ga koffiedrinken met ondernemers

Wat is het?
Een ‘Open Coffee’ is een informele bijeenkomst die met enige regelmaat gehouden wordt in een openbaar café-restaurant, motel of iets dergelijks. Vaak vindt een Open Coffee aan het begin van de dag plaats. Deelnemende ondernemers ontmoeten elkaar daar, bespreken ideeën, delen kennis, enz. De ‘Open Coffee Club’ is in London opgericht door Saul Klein, een van de oprichters van Skype, en is inmiddels overgenomen in honderden steden en in tientallen landen. Je kunt zo’n Open Coffee Club  zonder aan te melden bezoeken. Ze zijn bovendien gratis toegankelijk, je betaalt alleen je koffie …

Wat kun je er (niet)?
Open Coffee is een vorm van netwerken en daarvoor gelden dezelfde regels als voor klassiek netwerken: toon oprechte interesse in de ander en kijk of jij of iemand in jouw netwerk de ander kan helpen. Zoekt de ander een huishoudelijke hulp of een boekhouder? Ga dan na of er binnen jouw netwerk iemand is die dat kan. Als je de ander helpt, komt jouw omzet vanzelf wel. Ook als verkoper ben je welkom op een Open Coffee. Maar jaag niet op opdrachten en visitekaartjes. Dit werkt averechts. Tip: Praat met meerdere personen in plaats van dat je de hele tijd met dezelfde persoon in gesprek bent. Je weet van tevoren niet wie er gaat komen. Het is net als bij iedere andere netwerkbijeenkomst: je weet niet altijd hoe zinvol de nieuwe contacten zijn die je opdoet.

Waar kunt u terecht?
Bekijk of er in jouw buurt ook Open Coffees worden georganiseerd en neem er eens een kijkje. Voor Nederland kun je terecht op deze website. Op de website zie je een Google Maps-kaartje. Als je dat vergroot, verschijnen alle Open Coffee Clubs in Nederland.

Er is bij jouw nog geen Open Coffee in de buurt?
Als er bij jouw in de buurt nog geen Open Coffee wordt georganiseerd, dan kun je daar zelf het initiatief toe nemen. Op de website onder ‘FAQ’ vind je tips. Je kunt ook contact leggen met de mensen van Open Coffee Club Nederland. Dat is zonder verplichting en er zijn verder geen kosten aan verbonden.

Bron: 
ondernemingsdatabank.indicator.nl