Crowdfunding via OAMKB: de beste oplossing

                                        

Crowdfunding project juni 2016 
Jack Reeuwijk: "Bright Bull: een zeer goed initiatief wat door onze eigen ondernemers van Strijp-S wordt gerealiseerd. Een platform wat ervoor zorgt dat onderwijs en ondernemerschap op een zichtbare wijze met elkaar wordt verbonden."
Kredietbedrag: 64.400,- | Rente: 8,5% | Juni 2016 | Looptijd: 48 maanden | NB: Binnen 1 dag volgestort!      

Wij van OAMKB hebben zeer goede ervaringen met crowdfunding er zijn er dan ook helemaal fan van. Inmiddels hebben wij veel kennis van crowdfunding en kunnen wij snel en succesvol met de crowdfunding platformen werken. En dat delen we vanzelfsprekend graag met jou. Als je als klant van ons een financieringsaanvraag door crowdfunding wilt laten realiseren delen we deze aanvraag in ons eigen landelijke netwerk. Zodoende wordt je aanvraag snel volgestort.

De grote voordelen van crowdfunding

Binnen drie weken staat het geld op je rekening. Als MKB ondernemer is het de laatste tijd steeds moeilijker om financiering voor je bedrijf te krijgen via de bank. De lange procedures, eventueel zelfs zonder resultaat, zijn vanzelfsprekend niet wenselijk. Met crowdfunding kun je juist op een snelle manier investeren. Al binnen drie weken kun je je investering op de bank hebben staan, op voorwaarde dat je het goed doet natuurlijk.

Hoe werkt een crowdfunding project?

Met een crowdfunding project geef je anderen de gelegenheid om te investeren in je bedrijf. Het draait hier om vraag naar en aanbod van geld. We werken veel samen met geldvoorelkaar.nl en presenteren jouw aanvraag op deze website. De ‘crowd’ (dat zijn de bezoekers), kan investeren in projecten naar keuze. Het resultaat: veel voor jou onbekende investeerders die de verwezenlijking van jouw project mogelijk maken.

Crowdfunding als marktonderzoek gebruiken

Bijkomend voordeel van crowdfunding is dat crowdfunding gebruikt kan worden als marktonderzoek De investeerders zullen namelijk slechts in die bedrijven investeren waar ze toekomst in zien. De waardering die de "crowd" je geeft voor je onderneming, is een goede indicatie voor hoe jouw bedrijf valt bij het publiek. Je kunt kosteloos een aanvraag plaatsen en zo zien hoeveel mensen jouw onderneming aantrekt.

Crowdfunding als marketingtool gebruiken

Crowdfunding kun je ook heel goed als marketingtool gebruiken. Bied incentives aan, door bijvoorbeeld een investeerder als dank voor een investering in jouw bedrijf een geschenk te geven met daarop het logo van zijn onderneming. Dit is dé manier om een netwerk en een fanbase op te bouwen. Begin altijd met familie en vrienden, mensen die dus dicht bij je staan, en vraag hen of jouw idee duidelijk is en of ze een investering in jouw bedrijf aantrekkelijk zouden vinden. Laat daarna je aanvraag zien aan je relaties, die jou weer kunnen helpen met het verspreiden ervan. Onthoud ook vooral e-mails, social media en persoonlijk contact te gebruiken voor het bekendmaken van je aanvraag bij zoveel mogelijk mensen. Zo bouw je naast naamsbekendheid ook draagvlak op. Als je klant bent van OAMKB, helpen wij jou graag door je aanvraag in ons grote netwerk te verspreiden.

Wij regelen het

Ons kantoor in Eindhoven staat helemaal tot jouw beschikking. Wij verzamelen de gegevens en controleren ze. Ook schrijven we de pitch en dienen we de aanvraag in. Bovendien monitoren wij continu de voortgang van je aanvraag, waarbij we werken met behulp van een vast stappenplan.

De voorwaarden

De looptijd en rentepercentage zijn afhankelijk van jouw keuze. Wel geldt een maximale looptijd van 7 jaar.

De meest geschikte ondernemingen en projecten

Het indienen van een aanvraag is mogelijk voor elke onderneming, of je nu een startend of een bestaand bedrijf bent. Alle aanvragen lopen tot nu toe tot € 1.000.000. Als ondernemer moet je zien waar jouw kansen liggen en je moet bekijken of je het bedrag in de vastgestelde looptijd kunt aflossen. Wij helpen je daar bij en maken van jouw crowdfunding project gegarandeerd een succes!

Financieringsmogelijkheden combineren: stapelfinanciering

Bij stapelfinanciering is er sprake van een combinatie van financieringsmogelijkheden. Een deel van de financiering lever jij als ondernemer zelf, een bepaald deel leen je van de bank en het laatste deel van de financiering haal je binnen met behulp van crowdfunding. Realiseer je wel dat dit meer tijd kost dan wanneer je enkel met crowdfunding werkt.

Benieuwd of crowdfunding past bij jouw onderneming? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om naar de mogelijkheden te informeren. Wij staan je graag terzijde.
 

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?